top of page

5η ποδηλατάδα για τον αυτισμό



Η Τοπική μας Διοίκηση, ανταποκρινόμενη με θέρμη στο κάλεσμα του Συλλόγου Φίλων Ανθρώπων με Αυτισμό “Συν-εξέλιξη” συμμετείχε στην “5η Ποδηλατάδα για τον αυτισμό” που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στην πόλη της Μυτιλήνης.


Την εκδήλωση στήριξαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι πολλών συλλόγων και φορέων, ενώ σε αυτή έλαβαν μέρος περισσότεροι από 600 πολίτες, κυρίως οικογένειες με παιδιά, που με τα ποδήλατα τους, αλλά και ότι άλλο διέθεταν (πατίνια, καροτσάκια κτλ) πλημμύρισαν την παραλιακή οδό της πόλης, φορώντας λευκά καπέλα και κρατώντας συμβολικά γαλάζια μπαλόνια, δίνοντας όλοι μαζί το κεντρικό μήνυμα της δράσης “Ο αυτισμός δεν είναι επιλογή… η αποδοχή όμως είναι” .


Μετά την ολοκλήρωση της ποδηλατάδας, η οποία κατέληξε στον όμορφο και καταπράσινο χώρο του άλσους Τσαμάκια, ακολούθησε μία σειρά όμορφων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που είχαν προγραμματιστεί από διάφορους συλλόγους και μουσικά σχήματα που συμμετείχαν στην εκδήλωση.


Στο πλαίσιο υποστήριξης της δράσης, μέλη της Ένωσή μας, από κοινού με τη φιλόλογο-παιδαγωγό κα Κλεονίκη Μαρμάρου, συγγραφέα του βιβλίου “Ελάτε να παίξουμε” , το οποίο εξέδωσε η Τοπική μας Διοίκηση, έπαιξαν παλιά παραδοσιακά παιχνίδια (γωνιές, τοπαμάδα, στεριά ή θάλασσα κτλ) με παιδιά διαφόρων ηλικιών, τα οποία συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό. 


Η Τοπική Διοίκηση Λέσβου ευχαριστεί θερμά το σύλλογο “Συνεξέλιξη”  για την πρόσκληση συμμετοχής στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, με τη δέσμευση ότι θα στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο ανάλογες μελλοντικές δράσεις, που προάγουν τον πολιτισμό, τη συμπερίληψη και την αλληλεγγύη.





9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Comments


bottom of page